Udflugt til Sankt Petersborg

Præcis kl. 9:00 kører bussen mod Sankt Petersborg. Køretid til Sankt Petersborgs centrum er ca. 2,5 time

OBS! Nedenstående program for dagen kan ændres løbende på grund af vejr, div. ønsker fra deltagere. Guiden fortæller om eventuelle ændringer i bussen. 

Statuen af Peter den StoreVi forlader bussen ved  berømte  statue af Peter den Første, grundlageren af byen. Skulpturen betragtes som Sankt Petersborgs vartegn (ligesom den lille havfrue i København). Byboere viser stadig store taknemmelighed til Peter for deres flotte by, så det er hele tiden mange blomster ved statue, og vi er yderst uheldig hvis vi ikke komme til at  hilse på  2-3  russiske brudepar, som kommer til at drikke en "obligatoriske" champagne flaske ved monumentet på deres vej hjem efter vielsen.  

Isak Katedralen indefraIsak Katedralen udefraIsak Katedralen indefra opadVi fortsætter med  besøg af  Isak Katedralen - den største ortodokse kirke i Sankt Petersborg. Kirken er virkelig, virkelig flot og er absolut værd at se. Der findes ikke noget  lignende i pragt og dimensioner i vores lille  Danmark, der skal sandelig mange skatteydere til, for der var mulighed for byggeri af tilsvarende dimensioner. Mange benytter sig af muligheden for at kravle op på kolonnaden og besigtige byen oppefra - et imponerende syn, som også hjælper til, at levende forestille sig, hvor store byen endelig er.

Efter denne 150 meter lodret motion slapper vi af en lille time med kop kaffe i en af de hyggelige små kafeer.   

Vi spadserer videre forbi "Admiralty"  - en flot historisk bygning, hvor i dag,  ligesom for snart 300 år siden, har til huse Ruslands største  militær akademi for søofficerer. Man kan derfor kun kigge på bygningen udefra. Et lille skib på toppen af spiren  er også en af berømte Sankt Petersborgs vartegn Admiralitetets fontæner
Vinter Paladset en sommerdag

Ca. kl. 13.00 når vi omsider til Vinter Paladset - en af verdens største og mest berømte museer, som absolut er værd at se. 

Vi tager en rundtur i paladset - kigger så meget, som vores hjerne kan rummer og vore ben kan holde til. Men ingen kan nå at se det hele - absolut den korteste vej forbi alle udstillinger  er 25 km lang.

 

Kl. 15.00 kan deltagerne vælge at få en bustur rund i byen eller få en spadseretur på eget hånd. Mange vælger at gå en tur langs  ad Nevsky Prospekt (hovedgaden i St. Petersborg) og får  indtryk af arkitekturen. Man kan bl.a. undrer sig over, at gaden som var planlagt og bygget for 300 år siden, kan på nuværende tidspunkt rummer et bredt fortov og  4 kørebaner i hver retning..

Kl.17.00 kører bussen tilbage til Novgorod.

 

Nevsky Prospekt

 

 

 

 

(på billedet Nevsky prospekt og Kazan Katedral )

Prisen for deltagelse i udflugten, inkl. guide og bus hele dagen, dog ekskl. evt. indgangsbilletter til museer afhænger af antal deltagere, ca. 45 USD pr. person.