Programmet

Det er pt. ikke planlagt rejser til Novgorod, grundet høje priser for fly og hotel og stadig  mere komplicerede visumregler. Men vi håber at kunne arrangere det igen på tidspunkt.

Den normale varighed af arrangementet er 4 dage (3 overnatninger),  fra torsdag morgen til søndag. På grund af ustabile flyafgange, kan rejsen dog blive flyttet 1-2 dage, fx fra fredag morgen til mandag. Programmet der køres i de første 3 dage består altid af de samme dele, men præcise tidspunkter for enkelte arrangementer kan variere fra rejse til rejse. De bestemmes først i rejsens program, som sendes til deltagerne ca. 1 uge før afrejsen. 
Ud over de 3 dage, er der altid muligt at blive i Rusland ekstra dage og det er mange deltagere, der benytter sig af den mulighed (også om vinteren!). Hvis der er flere, der bliver i Rusland ekstra dage, kommer klubben altid med ekstra  tilbud til disse dage – fx en grillfest om sommeren eller en udflugt til Sankt Petersborg. Sidste sommer,  i juli, var der flere som har valgt at helt flytte til Sankt Petersborg for de 3 sidste dage.  De fik så mulighed for at opleve  meget af byen med hjælp af en guide fra Sankt Petersborg.  I Sankt Petersborg er det også muligt at møde piger fra en store lokal bureau North Stars, som vi samarbejder med

 

Hovedarrangement

Torsdag morgen letter vi fra Kastrup i København. Flytiden er  kun ca.1.45 minutter. Der er dog 2 timer tidsforskel med Rusland, vi flyver frem  i tiden, så vi lander allerede i starten på eftermiddag. Vi bliver mødt i lufthavn og kørt til hotellet. Køretid til Novgorod er ca. 2½  timer. Vi booker ind på hotellet. 

Hvis vi ankommer til Novgorod  FØR kl.16.00 spiser vi frokost sammen. 

Ca. kl. 18.45 ankommer pigerne og  kl. 19.00 starter vores første fest (læs mere om festerne)    Festen slutter officielt kl.1.00 - men også efter dette tidspunkt fortsætter mange at feste enten i byen, eller på kafeen på hjørnet af  hotellets bygning, som er åben til kl. 5.00

Fredag – starter vi med sent morgenmad, som serveres mellem 9.30-11.00.

Kl. 12.00 er der en mulighed for at deltage i busudflugt til Vitoslavlitsy og St. Georg Kloster. 

Vitoslavlitsy er museum for træ - bygningskunst og etnografisk museum, lignende Gammel by i Århus - meget spændende rent faktisk. Museet, som ligger ca. 10 km fra Novgorod,  rummer 22 gamle bygninger - kirker og huse. Alle af dem var bygget uden brug af søm. Man kan lære meget om livet i Rusland i gamle tider fra fortællinger af vores lokale guide Natalja. Hun kender virkelig mange interessante fakta og historier.  

 

St. Georgs Kloster var grundlagt  helt tilbage i 1030 af fyrsten Jaroslav den Vise. St. Georg Katedral  (på første billede) var i langt tid brugt som begavelsessted for russiske regenter.  Selv nu imponerer katedralen med sin størrelse - 32 m i højden 26x24 i længden og bredden.

Udflugten varer ca. 2,5 time

Kl.14.30 samles vi I receptionen og gå på en af nærliggende cafeer for at spise frokost

Kl.19.00 starter den anden fest

Lørdag morgenmaden er igen mellem 9.30 og 11.00

Kl.12.00 kan man deltage i en spadseretur i den gamle del af byen. Udflugten igen føres af en lokal – og meget vidende – guide.  Novgorod byder på mange historiske seværdigheder – og ingen under! - byen kåres nemlig som Ruslands ældste by!

Gruppen besøger ældgammel Kreml (fæstning, lignende Kreml i Moskva, som dog er bygget halvtusind år tidligere), kommer ind i St. Sophie Katedral (se billede), som var grundlagt i 1045 og betragtes som den ældste bevarede stenbygning i Rusland. 

 Efter gåturen i Kremlen får vi en kop kaffe eller en øl i en lille cafe liggende ved udgangen af Kreml, med udsigt til Volkhov –  store flod, som Novgorod ligger på. Om sommeren er en forfriskende svømmetur også en mulighed - og mange benytter sig af det! Stranden ligger for øvrigt ikke langt væk fra hotel Intourist, som vi bor på. 

Vi går videre, krydser Volkhov og kommer til gammel ”Handels Side” af Novgorod. Her besøger vi Jaroslav Gård  – en arkitektonisk ensemble som rummer en gammel markeds plads, men også ikke mindre end 5 kirker og katedraler 

Kl. 19.00 går vi fra hotellet for at spise middag i en  af de gode restauranter i byen. Oftest er det  ”Detinez”, et meget stilfuldt sted, som har til huse i  Pokrovskaya Torn af Novgorod Kreml. Det er normalt, at de fleste mænd inviterer den pige med på udflugten / til middag, som de har været sammen med i de forudgående dage. 

 Der er værd at  smage på "honning" - drikken, det siges, at vikinger i gamle tider var vilde med den!

Maden på restauranten laves  efter gamle  russiske recepter, serveres for det meste serveret i le - potte. 

Under middagen er der levende musik - og man kun kan være   imponeret  over, hvor festglæde beboerne i Novgorod er. Alle de spisesteder vi har besøgt om aftenen,  var der  levende musik, og russere begyndte at danse næsten før forretten var serveret.  Hele stemningen er MEGET livligt, og også gæstfri. 

 

Snakker man om Novgorod, kan man ikke undgå at omtælle prisniveauet. Byen er altså billig i drift, selv sammenlignet med priserne i Sankt Petersborg - de er  ca. 2 gange lavere! Man kommer næsten alle vegne med taxa for de 40 rubler (8 kr.), og man kan spise sig mæt for 50 rubler. Middagen i den fine og meget stilfulde Detinez kostede ca. 350 rubler pr. person (75 kr.), en store entrecote  med øl i byen dyreste natklub kostede 100 rubler (ca. 25 kr.) 

Søndag  Dem, som rejser hjem/ eller flytter til SP den dag, kører tidligt om morgenen i en bus til  Sankt Petersborg

Når man flyver til Danmark, lander man altid på næsten det samme tidspunkt, som man lettede – vi  flyver nemlig tilbage i tiden.

Program for de ekstra dage

Klubben plejer at tilbyde følgende muligheder: deltagelse i en grillfest – udflugt til en smuk sø /flod, hvor man kan bade og spise efterfølgende friskstegte ”shashlyk” – berømte russiske grillmad. (tryk på linket, og læs mere om det)

Andet stort udflugtsmål er naturligvis Sankt Petersborg. Klubben tilbyder en hel dages udflugt til byen, i løbet af hvilken besøger man 2 største seværdigheder i Sankt Petersborg: Vinter Paladset – tidligere Zar Vinter residens, en af verdens største og berømteste museer, samt Isak Katedral – den største og absolut den smukkeste ortodoks kirke i hele Rusland (tryk på linket og læs mere om udflugten).  

Der er også altid en mulighed at helt flytte til Sankt Petersborg i rejsens sidste dage. Dem, som ønsker det, må gerne give mig besked i god tid, især i sommerperioden. Om sommeren skal indkvartering til rimelig pris  nemlig bookes godt i forvejen.

Har man et par dage ophold i Sankt Petersborg, er udflugt til Peterhoff en "must" på programmet: Peterhoff  var bygget som Peter den Store sommer residens. Stedet  ligger ca. 40 km til syd uden for byen.

PeterhofPeterhofs fontæner

 

 

 

Stedets verdensberømte arkitektoniske ensemble indeholder bl.a. et imponerende palads og en stor fontæne park med ca. 60 forskellige fontæner.